22 Mart 2010 Pazartesi

Muska, yatır, büyü hastalığa çare olur mu?



Bir insanın hastalığının iyileşmesi için muskalar hazırlatmak, yatırlara gitmek, hastanın başının üzerinde canlı kurbağa kesmek, büyü yaptırmak, büyü bozdurmak… Bütün bu hareketler insanların her duyduğuna çaresizce inanmasından ve cahillikten kaynaklanıyor. Bu konu çok önemli olduğu için herkesin dikkatli olması yönünde uyarmak istiyorum.

Bu tip inanışlar tamamen yanlıştır ve çok cahilcedir. İnsanlar bilgisiz oldukları ve çok çaresiz oldukları için hemen sahtekâr insanlardan medet umuyorlar. Her şeyden önce bir insan kendisine büyü yapıldı diye hasta olmaz. Siz büyüyü bozarak da o insanı sağlığına kavuşturamazsınız. İnsan kaderinde olduğu için hastalanır. İstediğiniz kadar yatır ziyaret edin, horozlar kesin, derelere su akıtın, hiçbir şey elde edemezsiniz. Hoca görünümü altında halktan sahtekârca para toplayanlara bir servet akıtırsınız ama yine elleriniz bomboş kalır. Sakın böyle cahilliklere yanaşmayın. Bu tip durumlarda çevrenizde mutlaka sizi kandırmaya çalışanlar olacaktır. ‘Bir hoca varmış, bir yatır varmış, gerçekten gördüm hastalar iyileşiyor’ diyenler olacaktır. Asla bunlara kanmayın.

Hastalığı insana Allah verir, şifayı da Allah verir. İnsan hastalandığında tabii ki doktora gidecek, bütün sebeplere sarılıp ilaçlarını alacak ve Allah’a dua edip bu hastalığı kaldırmasını isteyecek. Eğer Allah hastalığı kaldırmazsa isterse dünyadaki bütün doktorlar gelsin hastalığa çare bulamazlar. Kilometrelerce uzaktaki yatırlarda neden dua edilsin? O yatırda yatan kişinin size hiçbir yardımı olmaz. Evinizde, otururken Allah’a dua edin, Allah sizi her an işitir ve duyar ve sadece O’ndan yardım dileyin. Şifa verecek tek O iken, başka şeylerden medet umarak şifaya kavuşmayı beklemek son derece cahilce olur ve boş yere çırpınıp durur ve çok şey kaybedersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder