31 Mart 2010 Çarşamba

Bir gün Azrail ile karşılaşacağınızı düşünüyor musunuz?



Bir arkadaşımın babasına kanser teşhisi kondu ve dün sabah ameliyata alındı. Ameliyat sırasında aort damarının yırtılması nedeniyle doktor o gecenin hasta için önemli olduğunu ve hastanın vefat edebileceğini söyledi. Gece hastaneden herhangi bir haber gelmeyince sabah uyandığımda hastanın hala yaşadığını anladım. Akşam bu insan son derece aciz bir şekilde yoğun bakımda yatarken Azrail ile karşılaşma ihtimali vardı. Dünyada geçirdiği kısacık yaşamı dün gece bitebilir ve sonsuz hayatı başlayabilirdi. Fakat kaderinde belirlenen ölüm anı gelmediği için Azrail gelip ruhunu teslim almadı…

O, kulları üzerinde kahredici (kahhar) olandır. Size koruyucular gönderiyor. Sonunda sizden birinize ölüm gelip çattığı zaman, elçilerimiz onun 'hayatına son verirler.' Onlar (bu işte, ne eksik ne fazla) kusur etmezler. (En'am Suresi, 61)

Sabah uyandığımda bir gün benimde mutlaka Azrail ile karşılaşacağımı düşündüm. Belki bugün, belki bir ay sonra, belki on yıl sonra, ama bir gün mutlaka karşılaşacağım. Yeryüzünde yaşayan milyarlarca insanın hepsi de Azrail ile karşılaşacak. Aklıma gelen ilk şey Azrail’in canımı güzellikle, cenneti müjdeleyerek alması için dua etmek oldu. Kuran’da Allah iman eden insanlara Azrail’in çok güzel bir surette görüneceğini, canlarının çok kolay ve güzellikle alınacağını müjdeler. Bu Allah’a teslim olmuş kişilerin sağ yanlarında bir nur vardır, bu yüzden bu mübarek insanlar cennete gideceklerini anlar ve hesap gününden dolayı hiç korku duymazlar.

O gün, mü'min erkekler ile mü'min kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. "Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir." İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur. (Hadid Suresi, 12)

İnkâr edenlerin ise Azrail ile karşılaşması dehşet vericidir. Allah Kuran’da inkârcıların canlarının zorlukla, sırtlarına vurularak, çok acı çekerek alınacağını bildirir. Bu insanlar hesap günü müthiş bir pişmanlık hissederler, çok zorlu bir hayatın başlayacağını ve sonsuza kadar dayanılmaz acılar çekeceklerini anlarlar.

Melekleri, onların yüzlerine ve arkalarına vurarak: "Yakıcı azabı tadın" diye o inkar edenlerin canlarını alırken görmelisin. (Enfal Suresi, 50) Bu, ellerinizin önceden takdim ettiği işler yüzündendir. Yoksa şüphesiz Allah kullara zulmedici değildir. (Enfal Suresi, 51)

Söylediğim gibi hepimiz bir gün mutlaka Azrail ile karşılaşacağız ve onu görür görmez dünya hayatımızın bittiğini ve sonsuz ahret hayatımızın başladığını anlayacağız. Azrail kimimize uykudayken gelecek, kimimize yolda araba kullanırken, kimimize hasta yatağımızda beklerken ….ve ruhumuzu teslim alacak ve daha sonra Allah’ın huzuruna yapayalnız gideceğiz. Canı kolaylıkla alınanlar sonsuz nimetlerle donatılmış cennete gidecekler, ama canı zorlukla çıkarılanlar kapıları sonsuza kadar kilitli cehennemde sonsuz bir pişmanlık içinde yaşamaya mahkum olacaklar…

http://www.yaklasanolumani.com/

1 yorum:

  1. azraille karşılacağınıza inanıyor ve iman ediyorsunuzda hala nasıl adnan oktarın peşinden gidiyorsunuz hayret

    YanıtlaSil