16 Mart 2010 Salı

Francis Collins: ‘laboratuarda Allah’ı hissettim’


Yazılarımda hep söylüyorum, bilim ve dini sanki birbirinden apayrı göstermeye çalışıyorlar. Bir bilim adamının asla inançlı olamayacağı topluma empoze ediliyor. Sanki din geri kalmışlığı bilim ise medeniyeti, araştırmayı, geleceği temsil ediyor. Oysa gerçek tamamen farklı. Bilim ve din her zaman iç içe olmuştur. Bilim din ile yüzyıllar öncesinden bize bildirilen doğruları ve sırları keşfeder. Ki bilim hiçbir zaman Allah’ın gücünü, kudretini tam anlamıyla keşfedemez. Çünkü insan aklı Allah’ın aklının yanında kıyas bile kabul etmeyecek kadar zayıftır. Dolayısıyla keşfettiği her yeni buluşun ardından henüz keşfedilmemiş yepyeni bir buzdağı ile karşılaşır.

Alalh’ın yarattığı herşey o kadar mükemmel ve kusursuzdur ki, atom, hücre, DNA, protein… Hepsi başlıbaşına apayrı bir dünyadır. Bu mükemmel dünyanın içine biraz olsun giren bir bilim adamı gördüğü mükemmellik karşısında hayretler içinde kalır ve keşfettiği herşeyin tam yanında Allah’ı bulur.

Dünyanın en önemli genetik uzmanlarından biri olan bilim adamı Dr. Francis Collins’te sekiz yıl önce insan DNA’sının şifresini çözdükten sonra Allah’a iman ettiğini açıklamıştır.

Collins yaptığı büyük buluşun ardından, Allah’ın varlığını anlattığı kitabını kaleme aldı. Eylül ayında piyasaya çıkacak kitabıyla ilgili İngiliz Time dergisine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Allah’a inandığını söyleyerek, “Allah’ın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Allah’a daha da yaklaştırıyor. Laboratuvarda çalışırken Allah’ı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben O’na inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Allah’a biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Allah’ın işidir” açıklamalarında bulunmuştur.

İnsan genini çözmenin kendisine Allah’ın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel çoşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Allah onu her zaman biliyordu” dedi.

Biraz aklı ve vicdanı olan her insan DNA’nın, hücrenin, mükemmel aminoasitlerin diziliminden oluşan proteinlerin, atomun, evrenin ve kainatın kendiliğinden oluşamayacağını bilir. Bütün bu mükemmellikleri araştıran, keşfeden, elektron mikroskobuyla hücredeki inanılmaz sistemleri inceleyen bilim adamları da Allah'ın sonsuz aklını, ilmini, gücünü, yaratışındaki sonsuz mükemmelliği keşfediyorlar ve buna iman ediyorlar.

www.imanedenbilimadamlari.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder