16 Mart 2010 Salı

Amberler Darwin’in evrim teorisini çürütüyor



Daha önce fosillerin nasıl evrim teorisini çürüttüğünden ve canlıların milyonlarca yıl nasıl değişmeden kaldıklarını fosillere bakarak anladığımızdan bahsetmiştim. Zaten Darwin’de bu gerçeği kavramış teorisine karşı yürütülecek en büyük itirazın fosiller olacağını söylemiştir. Gerçekten de milyonlarca yıl önce yaşamış bir canlının bütün özellikleriyle saklandığı fosilini bulduğumuzda günümüzde yaşayan örneğiyle tamamen aynı olduğunu görüyoruz. Evrimde diğer birçok açığıyla birlikte bu noktada da duvara toslamış oluyor.

Amberlerde fosillerin oluştuğu ortamlardan biri.Ağaçlardan salgılanan reçinenin canlının üzerini aniden kaplayarak donması ile canlı o günkü haliyle reçinenin içinde kalıyor. Böylece milyonlarca yıl önce reçinenin içine aniden hapsolan canlıyı çok net bir şekilde görebiliyoruz. Reçine, kimyasal olarak farklı organik maddelerden meydana geldiğinden suda çözülmez, havayla temas ettiğinde ise çok kısa sürede donar. Daha sonra polimerizasyon (monomer moleküllerin üç boyutlu zincirler meydana getirmek için kimyasal reaksiyona girmeleri) süreci başlar ve reçine milyonlarca yıl boyunca katılaşmaya devam eder. Reçinenin üzerine döküldüğü canlı da o anki haliyle milyonlarca yıl boyunca kalır. Şu an dünyada 100'den fazla amber yatağı olduğu bilinmektedir.

Amber içinde bulunan on binlerce fosil, termitlerin hep termit, karıncaların karınca, kurbağaların hep kurbağa, yılanların hep yılan, kelebeklerin hep kelebek, güvelerin hep güve, kısacası tüm canlıların dünyaya geldikleri ilk andan itibaren hep aynı özelliklerle, aynı şekilde var olduklarını göstermektedir. Bundan milyonlarca yıl önce yaşamış ve amber içinde muhafaza edilmiş canlılarla, günümüzdeki halleri arasında hiçbir fark yoktur. Amberlerin muhteşem olması aynı zamanda canlının üç boyutlu muhafaza edilmesini ve canlının tüm detaylarının görülmesini de sağlamasıdır. Dolayısıyla evrim teorisinin ortaya sürdüğü gibi sürüngenden kuşa, balığa geçiş aşamaları yaşanmamış, hayvanlar tesadüfen birbirlerinden evrimleşerek oluşmamışlardır. Bütün fosiller tüm canlıları muhteşem bir şekilde, kusursuz ve eksiksiz sistemlerle donatılmış biçimde Allah tarafından yaratıldıklarını gözler önüne sermektedir.

http://www.dunyaamberleri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder