17 Mart 2010 Çarşamba

Şehitlerin arkasından ağlamak...


Her gün haberlerde şehitlerimizin ardından ağlayan anneleri görüyorum, mezarların başında gözleri yaşlı bekleyen anneler bunlar. Her bayram, her cuma günü, her özel günde mezarları ziyaret ettiklerini söylüyorlar. Bir tanesi ‘15 gün vardı gelmesine’ diyor gözyaşları içinde. Peki vatanı için canını veren şehitlerimizin ardından ağlamak doğru mu? O gencecik insanlar vatanlarını korumak uğruna şehit olmadılar mı?

Şehitlerimiz vatan toprağını korurken kahramanca can veriyorlar. Onların arkasından ağlamak bize yakışmaz. Onların arkalarından ağlayıp gözyaşı dökenler aslında çok önemli bir gerçeği bilmiyorlar. Allah Kuran’da şehitlerimizin cennete gideceğini bildiriyor. Cennete giden ve birçok nimete kavuşan bir insanın arkasından neden ağlayalım? Neden gözyaşı dökelim? Cennette olan bir şehit için üzülmek olur mu?

Allah yolunda öldürülenleri sakın 'ölüler' saymayın. Hayır, onlar, Rableri katında diridirler, rızıklanmaktadırlar. (AL-İ İMRAN SURESİ / 169)

Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz. (BAKARA SURESİ / 154)

Şehitlik dünyada bir insanın kavuşacağı en büyük mertebedir ve bu dünyada kavuşacağı en büyük nimetlerden biridir. Şehitlerimiz imanla, cesaretle düşmanla çarpışıp Türkiye’mizi koruyorlar ve şehit olduktan sonra Allah katında eğitilip cennete büyük bir sevinç içinde giriyorlar. Bu yüzden şehit anneleri ağlamak yerine evlatlarının böyle yüksek bir mertebeye eriştiklerini düşünerek mutlu olmalılar, onlar adına sevinmeliler. Allah katında evlatlarının çok büyük nimetlere kavuştuklarına emin olmalılar. Ölüm anarının kaderlerinde olduğunu, canı verenin de alanın da Allah olduğunu bilmeliler. Allah onların canını şehit ederek alıyorsa onlara büyük bir güzellik verdiğini düşünmeliler.

Ayrıca ölen şehitlerimiz ardından bağırarak ağlamak bizim gibi cesur, metanetli, imanlı bir millete yakışmıyor. Böyle gözyaşı dökmek düşmanlarımızı sevindirip cesaretlendiriyor. Halbuki her şehidimiz ardından son derece asil bir şekilde onları cennete uğurlasak, asla başımızı eğmesek, metanetle dimdik yürüsek düşmanlarımızın cesaretlerinin ne kadar kırılacağını tahmin edebiliyor musunuz? Biz ağladıkça sanki bir başarı elde ettiklerini düşünüyorlar. Oysa hiçbir zaman çirkin amellerine ulaşamayacak bu güzel vatanımızın tek bir taşını bile alamayacaklar.

Şehitlerimizin ardından göz yaşı dökmeyelim, sonsuz hayatta cennetin en üst makamında ödüllendirilmenin güzelliğini düşünelim. Ağlamak ve üzülmek bizim gibi asil bir millete yakışmaz, herşeyden önemlisi cennete giden bir şehidin ardından ağlanmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder