31 Mart 2010 Çarşamba

Fransa Ruanda’da soykırım yapıyor - Video



Ülkemizi soykırımla suçlayan Fransa, Ruanda da aşırı milliyetçi ırkları maddi ve silahlarla destekliyerek 100 günde 1.000.000 insanın katliyamına sebep olmuştur. Ruanda da yaşanan katliamı bu videodan izleyebilirsiniz.http://juzztv.com/watch_video.php?v=e623ea93c26cfa5

Ruanda'yı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Fransız lider olan Nicolas Sarkozy, 1 milyondan fazla sivilin ölümünden dolayı bu ülkeden özür dilemedi. Sarkozy, sadece bu soykırımdan Fransa ve uluslararası camianın sorumlu olduğunu söylemekle yetindi. Ruanda hükümeti, 1994 yılında gerçekleşen soykırımdan birinci dereceden sorumlu tuttuğu Fransa'nın katliamı gerçekleştiren Hutulara silah ve eğitim verdiğini öne sürmüştü.

Fransa da bu suçlamalara karşılık olarak Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'nin 9 yakını hakkında tutuklama kararı çıkarmış, bu karar üzerine de iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 2006 yılında kesilmişti. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında da ilişkiler yeniden kurulmuştu.

Ziyaret sırasında soykırım sonucu hayatını kaybedenler için yapılan anıt ve müzeyi gezen Sarkozy, daha sonra Kagame ile yaptığı ortak basın toplantısında özür dileyip dilemeyeceği yönündeki soruya, Fransa'nın önemli hatalar yaptığını söyleyerek cevap verdi.

Hutuların katliamına maruz kalan Tutsi kabilesine mensup olan Kagame, Ruanda'da iktidarı ele geçirince soykırım durmuş ancak bu kez de Hutular, muhtemel bir soykırım endişesiyle komşu ülke Burundi'ye kaçmıştı. Ruanda'nın yanı sıra yine eski Fransız sömürgeleri olan Gabon ve Mali'yi de ziyaret eden Sarkozy'nin özellikle Mali gezisi dünya basının büyük ilgisini çekti. Uganda'da 1988 yılında başlayan iç savaşta on binlerce kişi öldü, onbinlercesi kaçırıldı; 120 binden fazla çocuk ise ailesiz kaldı. Acılarını unutmaya çalışan Uganda ve Ruanda'daki iç savaş insanlık tarihinin belkide en büyük trajedisi, çünkü BM dahil bu vahşeti dünya görmezden geldi. Tarih ders almıyor. Uganda, Ruanda, Kosova, Bosna, en son Irak ve orada yaşanan büyük katliamlar... Bütün bu acıların ve savaşların dinmesinin tek çözümü var. O da bir an önce, hiç beklemeden Türk İslam Birliği’nin kurulmasıdır. Türk İslam Birliği tüm dünyaya huzur ve güvenlik getiren bir birlik olacak, ülkeler savaş tehtidinden kurtulacaklardır…

Kaynak http://www.turkislambirligi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder