25 Mart 2010 Perşembe

Hepimiz kardeşiz…



Bugün sizlerle çok önemli bir siteyi paylaşmak istiyorum. Sitenin adı Hepimiz Kardeşiz. Bu site dünyada yaşayan tüm insanlara çok önemli bir mesaj veriyor, tüm insanların kardeş olduğunu hatırlatıyor. Dünyanın barışa, dostluğa ve kardeşliğe belki de en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerden birini yaşamaktayız. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın güçlenmesine duyulan acil ihtiyaca rağmen, bazı çevrelerin farklı inançtan, düşünceden, mezhepten olanlar arasında halen çatışmayı körüklüyor olmaları, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Bu kişilerin talep ettiği gibi bir çatışmayı ortadan kaldırmanın en önemli yolu, Allah'ın bize emrettiği gibi herkese karşı sevgiyle, merhametle yaklaşmak, affedici ve hoşgörülü olmak, ortak değerler üzerinde ittifak etmek, birlik olmaktır.

Bugün, dünya üzerinde büyük bir fikri mücadelenin devam ettiği doğrudur. Ancak mücadelenin tarafları Müslümanlar ve Yahudiler-Hıristiyanlar değildir. Hele de, Sünniler ve Şiiler gibi farklı mezheplerin mensupları asla değildir. Bu fikri mücadelenin bir tarafında, Allah'ın varlığına ve birliğine iman edenler, Allah'ın gönderdiği peygamberlere sevgiyle bağlı olanlar diğer tarafında da din ahlakına ve dindarlara karşı olan ideolojileri savunanlar yer almaktadır. Dini ve ahlaki değerleri hedef alanlar, ellerindeki geniş imkanları birleştirdikleri ve dindar insanlara karşı ittifak halinde hareket ettikleri açıkça görülmektedir. Bu ittifakı fikri anlamda etkisiz hale getirmek, materyalist telkinlerin olumsuz, yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak, güzel ahlakın, mutluluğun, huzurun, güvenliğin, refahın hakim olduğu toplumları meydana getirmek için yegane bir yol vardır: Yeryüzündeki vicdan sahibi insanların, samimi olarak iman eden Hıristiyanların, dindar Yahudilerin ve her türlü mezhepten ve düşünceden tüm Müslümanların bu ortak amaç doğrultusunda biraraya gelmesi. Bu da ancak Türk İslam Birliği’nin kurulması ile mümkün olabilir.

Bu sitede Müslümanların, Yahudilerin, Hıristiyanların, Alevilerin, Sunilerin, Şiilerin, Kürtlerin, Ermenilerin kardeş oldukları anlatılıyor. Mezhep ayrılıklarının ne kadar anlamsız olduğu bir insanın diniyle, diliyle yargılanamayacağı, hepimizin insan olduğu ve Allah’ın kulu olduğu açıklanıyor. Bu siteyi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. http://www.hepimizkardesiz.org/ adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.hepimizkardesiz.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder