16 Mart 2010 Salı

Domuzun öldürülmesi hadislerde mi geçiyor?


Tüm dünyayı aniden saran domuz gribine karşı biran önce önlem alınması gerekiyor. Hemen domuzlar yok edilmeli. Eğer bir yerde bataklık varsa ve oradan hastalık yayılıyorsa hemen o bataklık kurutulmalıdır. Hastalığın yayılmasını önlemek için neden milyonlarca insanın ölmesi gerekiyor? Uzatmanın bir anlamı yok. Domuz sağlık yönünden de çok zararlı bir hayvan, bu etin koleströlü çok yüksek ve aşırı yağlı. Kuran’da yasak olmasının çok büyük hikmeti var. Ayrıca ahir zamanda domuzun ve maymunun katledileceğine dair hadis var. Hz. İsa ile ilgili şu hadiste Hz. İsa’nın domuzu öldürecek ifadesinin geçmesi oldukça dikkat çekicidir:

Benliğime hakim olan zata yemin ederim ki, Meryem'in oğlunun adaletli bir hakem olarak size inmesi pek yakındır. O, Haç'ı kıracak (haça tapınmayı kaldıracak), domuzu öldürecek (domuz eti yemenin haram olduğunu bildirecek), cizyeyi kaldıracak; mal çoğalacak ki, kimse onu kabul etmeyecektir. (Sünen-i Tirmizi, 4/93)

Şimdi asırlar önce Kuran’la bildirilen domuz etinin yasaklanmasını görmezden gelmek istiyorlar. Bu gribe domuz gribi demeyelim, A Virüsü diyelim diyorlarmış. Çünkü yıllardır Müslümanların bu konuda haklı olduğunu kabul etmek istemiyorlar. Üstelik bu zararlı eti o kadar çok tüketiyorlar ki, aşırı yağlı olduğundan yiyenler aşırı şişmanlayorlar. Bu felaketten bir an önce kurtulmak için böyle zararlı bir eti kesinlikle yemeyi reddedip hemen domuzların yok edilmesini sağlamalıdır. Onca temiz ve sağlıklı yiyecek varken böyle bir yiyeceği yemekte israr etmenin hiçbir anlamı yoktur. Zannediyorum domuzların ihtilafına hemen başlamayacaklar ama insanların ölmesi arttıkça buna mecbur kalacaklar ve bizler de bu hadisin de gerçekleştiğini göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder