17 Mart 2010 Çarşamba

Sonsuza kadar hiç bitmeyecek bir hayatınızın olacağını düşünün...


Dünya hayatı çok ama çok kısa değil mi? Göz açıp kapayıncaya kadar geçip gitmiyor mu? Bir bakıyoruz ki yaşlanmışız. O çok değer verdiğimiz bedenimiz gitmiş, yerine bambaşka bir beden gelmiş. Gözlerimiz görmez, kulaklarımız duymaz olmuş, derimiz buruşmuş ve baş yaşlılık aleviyle tutuşmuş. İnsanın ömrü ellerinden kayıp gitmiş ve ömrün sonuna gelinmiş. Allah dünyadaki her şeye bir sınır koymuş ve her şeyi sonu olacak şekilde yaratmıştır, tıpkı ömrümüzün de sonu olduğu gibi… Sonsuzluk ise insanın öldükten sonraki yaşamında karşılaşacağı bir kavramdır. Her insanın daha dünyada yaşıyorken mutlaka sonsuzluk üzerine düşünmesi ve sonsuzluğu kavramaya çalışması gerekir.

İnsan öldüğü anda sonsuzluk kavramı ile karşılaşacak ve dönüp geriye baktığında sonsuz ahiret hayatının yanında dünyada yaşadığı hayatının adeta bir göz çarpması kadar kısa geçtiğini dehşetle fark edecektir.

Dedi ki: "Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?" (Mü'minun Suresi, 112)

Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor." (Mü'minun Suresi, 113)

Dedi ki: "Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz, " (Mü'minun Suresi, 114)


Ahiretteki sonsuz hayat bir yıl değil, yüz yıl değil, bin yıl değil, katrilyonlarca yıl değildir. Hiç ama hiç bitmeyecek ve sonsuza kadar sürecek bir hayattır. Bu kısacık dünya hayatında eğer Allah’ın istediği gibi bir hayat yaşarsanız ahirette sonsuza kadar mutlu ve huzurlu yaşayacaksınız. Bir daha ölmeyecek ve bir daha dirilmeyeceksiniz. Hiç tükenmeyecek çok güzel bir yaşama kavuşacaksınız. Ama kısacık dünya hayatınızı inkarla, isyanla ve nefsinize uyarak geçirirseniz yine sonsuza kadar azap içinde yaşayacaksınız. Bu yüzden biran için hayatınızdaki her işinize ara verip sonsuzluğu düşünmenizi istiyorum. İnsan dünyada çok mutlu olduğu bir anda bunun sonsuza kadar sürmesini ister. İşte cennettekiler bu muhteşem duyguyu tadacaklar. Yine dünyada çok acı çeken bir insan bu acının bir gün gelip biteceği ümidini taşır. Fakat inkar eden bir insan sonsuz hayatında bunun asla mümkün olmayacağını dehşetle görecek ahirette bir daha ölüm olmayacağını ve sonsuza kadar azap çekeceğini dehşetle fark edecektir.

Sonsuzluğu düşünmek bu dünyanın değerini gözünüzde iyice azaltacak ve gerçek yaşamınız için çok iyi hazırlanmanıza vesile olacaktır. Unutmayın ki dünyadaki ömrünüz ahiretteki sonsuz hayatınızın yanında hiç değer verilmeyecek kadar kısadır ve dünyadaki tavırlarınız ahiretteki sonsuz hayatınızın nasıl olacağını belirleyecektir. Bu yüzden her gün çok ama çok değerlidir. Hayatınız elinizden kayıp gitmeden mutlaka düşünün. Bir yıl değil, iki yıl değil, bin yıl değil, katrilyonlarca yıl kalacağınız gerçek yurdunuz için hazırlık yapın…

İman edenler ve salih amellerde bulunanlar -ki Biz hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz- onlar da cennetin ashabı (halkı)dırlar. Onda sonsuz olarak kalacaklardır. (Araf Suresi, 42)

www.dunyahayati.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder