26 Mart 2010 Cuma

Kıyamet ambarı safsatası



Bugün gazetelerde yer alan habere göre dünyanın tüm zenginleri, ki buna Bill Gates de dahil, uzun yıllardır bir dağın 130 metre içine bir ambar yapmışlar. İçinde "eğer kıyamet koparsa" diye dünyadaki tüm tohumları koymaya başlamışlar. Nuh’un gemisini örnek alıyorlar ve kıyamet sırasında tohumları kurtarmak istiyorlarmış. Bildiğiniz gibi, büyük tufan sırasında Nuh Peygamber her canlı türünden birer çifti gemisine almış ve dünya üzerinde yaşamın devamını böyle sağlamıştı. 1983 yılından beri Norveç'te yürütülen `Küresel Tohum Deposu` projesiyle, herhangi bir felaket durumunda, Nuh'un gemisi efsanesinin gerçek olması amaçlanıyormuş.

Norveç’in kuzeyindeki Spitsbergen Adası'nda, buzullar arasında dev gibi bir dağın 130 metre altında inşa edilen ve 9 milyon dolara mal olan `Svalbard Küresel Tohum Deposu`, Mart 2008'den beri faaliyet gösteriyomuş. Duvarları nükleer bombalara bile dayanıklı olarak inşa edilen bu ambarda, dünyada nükleer bir savaş, küresel ısınma gibi herhangi bir felaketin ardından geride kalabilen insanlığın soyunu devam ettirebilmesi için, dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 4 milyon farklı tohum saklanıyormuş. Uluslararası Tarım Araştırmaları Enstitüsü tarafından organize edilen, yaklaşık yüz ülkedeki "bitkisel gen bankaları"nda bulunan tohum örnekleri Kıyamet Ambarı olarak da adlandırılan bu dev ambarda toplanıyormuş!

Şimdi buradaki mantıksızlığa hep birlikte bakalım. Bunu projeyi gerçekleştirenlerin ne Nuh tufanı ile ne de kıyamet ile ilgili hiçbir şey bilmedikleri çok açık görülüyor. Önce Nuh tufanı ile ilgili açıklama yapmak için Kuran’da nasıl bildirildiğini söyleyeyim:

Böylelikle Biz ona: "Gözetimimiz altında ve vahyimizle gemi yap. Nitekim Bizim emrimiz gelip de tandır kızışınca, onun içine her (tür hayvandan) ikişer çift ile, içlerinden aleyhlerine söz geçmiş (azap gerekmiş) olanlar dışında olan aileni de alıp koy; zulmedenler konusunda Bana muhatap olma, çünkü onlar boğulacaklardır" diye vahyettik. (Mü'minun Suresi, 27)

Böylece Biz onu ve gemi halkını kurtardık ve bunu alemlere bir ayet (kendisinden ders çıkarılacak bir olay) kılmış olduk. (Ankebut Suresi, 15)


Nuh tufanında Hz. Nuh’un ve gemidekilerin kurtulması Allah’ın dilemesi ile gerçekleşmiştir. Allah bu büyük tufanın ardından sadece gemi halkının kurtulmasını ve soylarının devam etmesini uygun görmüştür. Burada açıkça görüldüğü gibi dünyanın ve tüm canlıların yok olması söz konusu değildir.

Kıyamet ise çok farklıdır. Hadislerde peygamberimiz ve Bediüzzaman kıyameti çok detaylı tarif etmişlerdir. Hadislere göre kıyamet 2120 yılında kopacak, dünyaya önce bir göktaşı çok şiddetli çarpacak, ardından diğer bir göktaşı daha dünyanın tamamen yok olmasına neden olacaktır. Kuran’daki detaylara bakarsanız kıyametin ardından yaşamın asla mümkün olamayacağını anlarsınız. Allah kıyamet anında göklerin tutuşturulacağını, dağların yerlerinden sökülüp paramparça olacağını, yeryüzünün korkunç bir şiddetle sarsılacağını bildirir.

Yer, şiddetli bir sarsıntıyla sarsıldığı, (Vakıa Suresi, 4)

Ve dağlar darmadağın olup ufalandığı, (Vakıa Suresi, 5)

Derken toz duman halinde dağılıp-savrulduğu, (Vakıa Suresi, 6)


Ve dağların 'etrafa saçılmış' renkli yünler gibi olacakları (gün), (Kaari'a Suresi, 5)

Dünyaya çarpacak olan iki göktaşının arından dünyada çok büyük bir felaket kopacak, yeryüzünde dağlar yerlerinden söküp atılacak ve taş taş üzerinde kalmayacaktır. Gökler ve denizler tutuşturulacak dünyada yaşam tamamen bitecek ve tek bir insan bile kalmayacaktır. Dolayısıyla kıyametin ardından kullanılmak üzere bir dağın içine tonlarca tohumu yerleştirmek tam anlamıyla safsatadan başka bir şey değildir. Bu tohumların ancak küresel ısınma veya denizlerin taşması sonucunda bazı ülkelerde doğan sıkıntılar nedeniyle kullanılabileceği düşünülebilir. Ama kıyametin ardından kullanılacağı düşüncesi tam anlamıyla saçmalıktan ibarettir. Kıyametin ardından ne bir dağ, ne tek bir insan, ne tek bir bitki, ne o tohumların yeşereceği küçük bir toprak parçası dahi kalmayacak, geriye dönüş asla mümkün olmayacaktır…

Aşağıda bildirdiğim linklerden ve daha önce kıyamet ile ilgili yazdığım yazılarımdan kıyamet hakkında çok detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Kaynak: www.kiyametgunu.com, www.kiyametalametleri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder