16 Mart 2010 Salı

Ahir zamanda gelecek Hz. Mehdi’yi nasıl tanıyacağız?


Ahir zaman, kıyamete yakın bir vakitte Kuran ahlakının tüm dünya üzerinde hakim olacağı ve insanlar arasında yaygın olarak yaşanacağı bir dönemdir. Geçmiş dönemlerde yaşanan ahlaksızlıklar, baskılar, zulümler, adaletsizlikler ve dejenerasyon bu kutlu dönemde ortadan kalkacak, her türlü sıkıntının yerini bereket, bolluk, zenginlik, güzellik, barış ve huzur alacaktır. İşte bu dönemde Müslümanların bekledikleri çok önemli iki şahıs var. Biri Hz. İsa, diğeri ise Hz. Mehdi. Peki bütün Müslümanları zulümden kurtaracak Hz. Mehdi’yi milyonlarca insanın arasından biz nasıl tanıyacağız? Bu kişi peygamberler gibi mucize gösterecek mi? İslam’ı tüm dünyaya nasıl hakim edecek?

Bütün bu soruların cevapları hadislerde gizlidir. Peygamberimiz Hz. Mehdi ile ilgili o kadar detaylı tarifler verir ki, adeta bu kutlu kişiyi görmüş gibi tarif eder. Hz. Mehdi çok mübarek bir şahıstır. Öyle ki Tevrat’ta Hz. Mehdi’nin faziletlerini gören Hz. Musa’nın Hz. Mehdi’nin yerinde olmak istediği geçer. Peki Hz. Mehdi ne zaman gelecek? Ahir zamanda hangi olayları gerçekleştirecek? Dünyanın neresinden çıkacak? Yüzü ve dış görünümü nasıl olacak? Bu ahir zamanın en muhterem şahsını tanıyabilmek için hadisleri incelemek gerekir:

Hz. Mehdi’den Önce Halkın Başına Felaketler Gelecek


Sonra şöyle buyurdu: Kaim zuhur etmeden hemen önce halkta ŞİDDETLİ KORKU OLACAK, HALKIN BAŞINA FELAKETLER, FİTNELER VE BELALAR GELECEK. (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s.301)

Hz. Mehdi’den Önce Bütün Sistemler Denenecek


Hişam bin Salim der ki: İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: "Mehdi'nin zuhuruna kadar halkın her sınıfı halka hüküm sürecek. Öyle ki ARTIK HİÇ KİMSE "EĞER BİZ HÜKÜMET ETSEYDİK ADALETİ UYGULARDIK" DİYEMEYECEK. Daha sonra Kaim aleyhisselam hakk ve adalet ile kıyam edecek." (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s.322)

Hz. Mehdi’nin Dış Görünümüyle İlgili Detaylar


Mehdi'nin omzunda Peygamber Efendimiz (sav)'deki nübüvvet mührü bulunacaktır.(El-Kavlu'l Muhtasarr Fi Alamatil Mehdiyy- il Muntazar, s. 41)

Hz. Mehdi (a.s.) gür sakallı, ön dişleri parlak, yüzü benli, açık alınlıdır. (Mer'iy b. Yusufb.Ebu Bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Fevaidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar")

Hz. İmam Hüseyin (a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur: "Hz. Mehdi (a.s) kıyam ettiğinde halk onu tanımayacaktır. Zira o (HZ. MEHDİ (A.S.)) halka güzel simalı biri olarak gelecektir..."(Ikd-üd Dürer, s. 41)

Hz. Mehdi (a.s.)'nin ... İki kaş arasında bir çukur vardır. (Bihar-ül Envar, Cilt:13, Sayfa: 243)

Hz. Mehdi (a.s.)Hicri 1400'lü Yıllarda Görev Yapacaktır


Peygamberimiz (s.a.v.)'den rivayet edilen bir hadiste "İnsanlar 1400 senesinde Hz. Mehdi (a.s.)'nin yanında toplanacaklardır." ifadesiyle Hz. Mehdi (a.s.)'nin Hicri 1400'de zuhur edeceği haber verilmiştir. (Risaletül Huruc-ül Mehdi, s. 108)

Bediüzzaman Hz. Mehdi (a.s.)'nin beklendiğini ve kendinden bir asır sonra gelecek bir zat olduğunu "...HAKİKİ BEKLENİLEN VE BİR ASIR SONRA GELECEK O ZAT..." ifadesiyle bildirmiştir. (Kastamonu Lahikası, s. 57)4

Hz. Mehdi Görülmemiş Bir Adalet Anlayışına Sahip Olacaktır

Kıyametin kopması için zamanda sadece bir günden başka vakit kalmamış da olsa Allah benim Ehl-i Beyt'imden bir zatı gönderecek yeryüzü zulümle dolduğu gibi, O YERYÜZÜNÜ ADALETLE DOLDURACAK. (Sünen-i Ebu Davud, 5/92)

Hz. Mehdi’ye Büyük Bir Güç Ve Nimet Verilecektir

Muhammed'i (sav) Peygamber seçen Allah'a andolsun ki eğer kıyametin kopmasına bir gün dahi kalsa, Allah (cc) Hz. Mehdi (a.s.) zuhur etsin ve yeryüzünü zulümle dolduğu gibi adaletle doldursun diye o günü uzatır, ONUN İKTİDARINI MUSA'NIN İKTİDARI GİBİ BİR GÜNDE DÜZELTİR. Musa (a.s) eşi için biraz ateş almaya gitti. Ama risalet ve peygamberlik makamıyla geri döndü." (İmam Muhammed Taki)

Hz. Mehdi Döneminde Barış Ve Güvenlik Tüm Dünyaya Yayılacaktır

(Hz. Mehdi (a.s.) döneminde) Yolsuzluk, düzensizlik ve fesat tamamen çözülecektir. Muntakhab al-Asar, Sayfa 157

Hz. Mehdi İnkarcıların Tuzaklarından Kurtulacaktır

Peygamber İbrahim (a.s.) gibi İmam Mehdi (a.s.) de ALEVLENEN ATEŞTEN GÜVENLİ VE EMİN OLARAK çıkacaktır. (Mikyaal al-Makaarem, Cilt 1, Sayfa 181)

Hz. Mehdi Halkın Dinden Uzaklaştığı Bir Dönemde Çıkacaktır

"Ey Huzeyfe! O günde (Hz. Mehdi (a.s.) zuhur ettiğinde) onlar Ridde (dinden çıkmak) üzere olacaklardır. ŞARABIN HELAL OLDUĞUNU ZANNEDECEKLER VE NAMAZ DA KILMAYACAKLARDIR." (Ukayli "En-Necmu's-sakıb fi Beyanı Enne'l Mehdi min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale't-Temam ve'l kamal)

Hz. Mehdi İstanbul’u Manen Fethedecektir


Uzak yerlerdeki talebeleri Hz. Mehdi (a.s.)'ye biat edecek. Zulümü ve zalimleri fikren etkisiz hale getirecek, ülkeler düzelecek, CENAB-I HAK KENDİSİNE İSTANBUL'U (MANEN) FETHETTİRECEKTİR." (Ukayli "En-Necmu's-sakıb fi Beyanı Enne'l Mehdi min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale't-Temam ve'l kamal)

Hz. Mehdi İnsanların Ahlakının Mükemmel Hale Gelmesini Sağlayacaktır

Hz. Mehdi (a.s.) döneminde) gerçek dostuk olacaktır ve bu öyle bir boyutta olacaktır ki inananlardan biri diğerinin servetini onun iznini almaksızın alacak ve diğeri bunu umursamayacaktır. (Bihar-ül Envar, Cilt 52, Sayfa 372)

Hz. Mehdi Heybeti Ve Vakarı İle Tanınır

Hz. Mehdi (a.s.)) ne ile tanınır?" diye arzedince şöyle buyurdu:
HEYBET VE VAKAR İLE."Başka ne ile tanınır?" Ayrıca helal ve haram ile, HALKIN ONA OLAN İHTİYACI İLE VE ONUN HİÇKİMSEYE MUHTAÇ OLMAMASINDAN tanınır, onun yanında Resulullah (s.a.v.)'ın silahı (kılıcı) bulunur.

Hz. Mehdi Döneminde Büyük Bir Bolluk Olacaktır

(Hz. Mehdi (a.s.) döneminde) Toprağın SAKLI HAZİNELERİ VE MADENLERİ ortaya çıkacaktır. İnsanlar bu hazineleri gerçekten de yerin üzerinde göreceklerdir. (Bihar-ül Envar, Cilt 52)

Hz. Mehdi Döneminde Kuran Ahlakı Tüm Dünyayı Kaplayacaktır

... Mehdi (a.s.)'nin Kurani hükümranlığı (Kuran ahlakının hakimiyeti) ALEMİN DOĞU VE BATISINI KAPLAYACAKTIR... (El-Mehdiyy-il Mev'ud, c: 1, s: 254- 255.)

Hadislerde söylenen Hicri 1400 yılı ve Bediüzzaman’ın işaret ettiği yıllar 1981 ve 1991 yıllarını vermektedir. Hadisler Hz. Mehdi’nin halkın arasında gezeceğini fakat tanınmayacağını bildirir. Son olarak Hz. Mehdi’yi müjdeleyen Linun kuyruklu yıldızı da çıkmıştır. Allah bu güzel ve nurlu insanı gözlerden saklayacak, onu koruyacak ve onun vesilesiyle İslam’ı tüm dünyaya hakim edecektir. Bir müslümana bu hadisleri bilmemek ve Hz. Mehdi’yi beklememek yakışmaz. Ahir zamanda olduğunu fark edememek, hadisleri bilmemek, ard arda oluşan muhteşem olayları görememek tarif edilemeyecek kadar büyük bir gaflette olunduğunun göstergesidir.

www.hazretimehdi.com

3 yorum:

  1. ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  2. Allahu Teala hazretleri razı olsun sayfanızı güncelleyin

    YanıtlaSil
  3. Rabim sizlerden razı olsun ALLAH HZ MEHDİ nin arkasında namaz kılmayı hepimize nasip etsin

    YanıtlaSil