20 Nisan 2010 Salı

İzlanda kaynaklı duman bulutu Mehdi'nin çıkış alameti mi?



Biliyorsunuz İzlanda da patlayan bir yanardağ Avrupa havayollarının iptal olmasına sebep oldu. İzlanda'da neredeyse 200 yıldır süren ve sessizliğini geçtiğimiz ay bozan yanardağda yeni patlamalar meydana geldi. Patlamalar nedeniyle oluşan kül bulutu, Avrupa'da hava trafiğini felç etti. Dün Kuzey Avrupa'da yüzlerce uçuş iptal edilmişti, Bugün Avrupa Havacılık Kontrol Ajansı Eurocontrol tarafından yapılan açıklamada, en azından 24 saat daha uçuşların gerçekleşemeyeceği bildirildi. 6 kilometre yüksekliğe ulaşan kül bulutunun İsveç hava sahasına ulaşması nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Skellefteo, Luleo ve Kiruna’dan yurt içi seferler yapılamıyor. İngiltere’de de kül alarmı verildi. Volkan görüntülerini bu linkten seyredebilirsiniz: http://www.sinirsizvideoizle.com/tag/izlanda-volkan-goruntuleri

Bilindiği gibi Hazreti Mehdi Hazretleri ahir zamanda gelip zulümle dolu olan dünyaya adaleti getirecektir. Onun geliş alametlerinden biri de büyük bir toz bulutunun fitneler ile birlikte görülmesidir. Hadiste önce tozlu dumanlı bir fitne görüleceği ve bunu diğerlerinin takip edeceği bildirilir:

Tozlu dumanlı, karanlık bir fitne görülecek, bunu diğerleri takip edecek...
(Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 26)


Bu hadiste, Mehdi'nin çıkışından önce, tozlu ve dumanlı, karanlık bir fitnenin görüleceğinden söz edilmektedir. Fitne, "insanın akıl ve kalbini doğrudan doğruya hak ve hakikatten saptıracak şey, savaş, azdırma, karışıklık, ihtilaf, kavga" gibi anlamlara gelen bir kelimedir. Hadiste bu fitnenin ardında toz ve duman bırakacağı belirtilir. Ayrıca bu fitnenin "karanlık" olarak nitelendirilmesi, nereden geldiği belli olmayan, umulmadık bir olay olduğuna işaret kabul edilebilir.

Bu açılardan bakıldığında söz konusu hadisin, 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin New York ve Washington şehirlerinde meydana gelen, dünya tarihinin en büyük terör olayı olarak nitelendirilen saldırıya işaret etmesi muhtemeldir. Televizyon ekranlarında ve gazetelerde de şahit olunduğu gibi, bu iki büyük terör olayının ardından büyük bir toz bulutu ve duman çevreyi sarıp kuşatmıştır. Bu olaydan sonra da şimdi İzlanda’da 200 yıldır sakin duran volkan patlamış ve dumanlar uzaydan bile görünmüştür.

Kaynak: http://www.hazretimehdi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder