2 Nisan 2010 Cuma

İran ve İsrail’in arası nasıl düzelebilir?



Ahmedinejad “Asker çözüm değil” diyor. “İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad son yaptığı açıklamalarda dünyadaki sorunların askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, adaletsizlik ve saldırganlık kurbanı insanların acılarının ve dertlerinin, tüm milletlerin işbirliği ile azaltılabileceğini” söyledi. Fakat buna rağmen İsrail ve İran arasında sürekli gerilim yaşanıyor. Peki bu bir anda tırmanan sonra sakinleşen ardından tekrar tırmanan gerginlik nasıl çözülebilir?

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın sürekli bir barışı sağlamak için yapması gereken Türkiye’den yardım almaktır. İran Türkiye’ye bakanlarını gönderebilir ve bir basın toplantısı düzenlenebilir. İsrailli Museviler ve İran’dan bakanlar bu toplantıya katılmamalılar. Ortak bir açıklama yapılsın ve bir garanti verilsin. İsrail sürekli İran’ın atom bombası kullanacağından tedirgin. “Atom bombası yapacaklar, bize atom bombası atacaklar” diyor. Hâlbuki daha önce yazılarımda bildirdiğim gibi İslam dininde atom bombası haramdır. Atom bombası atıldığında atılan ülkede masum birçok kadın ve çocuk şehit olacaktır. Sonuçta bütün bu gerçekler Türkiye’de yapılacak toplantıda dile getirilmelidir. Bu toplantı sorunun çözülmesi için yeterli olacaktır. Toplantının sonunda bir açıklama yapılır, bir dostluk yemeği verilir ve konu biter. Yoksa bu iş çok uzar, gerginlik durmadan devam eder.

İsrail dindar Musevilerin, dindar Hıristiyanların, dindar Müslümanların bulunduğu bir ülkedir. Çok fazla Filistinli Müslüman da bu topraklarda yaşıyor. İsrail kimliği taşıyorlar. İsrail kimliği taşıyan çok fazla Hıristiyan ve çok fazla da Musevi dindar insan var. Çocuklar var, kadınlar var. Sonuçta İran’ın atom bombası kullanarak bu masum insanları şehit etmesi mümkün değildir.

Şu anda Mehdiyet devrindeyiz. Museviler ve Hıristiyanlar Hz. Mehdi’nin koruması altında olacaktır. Bunu peygamberimiz bildirmiştir. Peygamberimiz “Hz. Mehdi Musevilere Tevrat’ın aslı ile hükmedecektir” diyor. “Hıristiyanlara İncil’in aslı ile hükmedecektir” diyor. Burada şefkat, merhamet, koruyup kollamak var. Hz. Mehdi Müslümanlara da, Hıristiyanlara da, Musevilere’de sahip çıkacaktır. Hiç kan akıtılmayacak, uyuyan kişi dahi uyandırılmayacaktır. Savaşarak, kan dökülerek, insanları yurtlarından sürerek hiçbir devlet mutlu olamaz. Ortadoğu’da zulmün tek çözümü lider Türkiye başkanlığında Türk İslam Birliği’nin kurulmasıdır. Filistin’de kardeşlerimizin ezilmesinden rahatsız olan, İsrail’de de Musevilerin ezilmesinden rahatsız olan, Hıristiyanların da ezilmesinden rahatsız olan Türk İslam Birliği’ni istemelidir. Bütün İslam ümmetinin birleşmesini, bütün Türklük aleminin birleşmesini ve Türkiye’nin de lider olmasını istemelidir. Böylece savaş, anarşi, terör tamamen biter. Ne İsrail’den bir rahatsızlık olur, ne Filistin’den bir rahatsızlık olur. Ne Irak’ta bir rahatsızlık olur. Ne cami bombalayabilirler, ne insanları yurtlarından sürebilirler. Hiçbir zulüm yaşanmaz. Bütün hapishaneler Hz. Mehdi döneminde boşalacaktır. Ne İsrail’de ne Filistin’de, ne Irak’ta hiçbir yerde hapishanelerde adam kalmayacaktır. Daha önce de söylemiştim, Hz. Mehdi’ye hemen itaat edecek ülke İran’dır. Hz. Mehdi’de Ortadoğu’da zulüm yaşanmasına ve masum insanların şehit edilmesine asla izin vermeyecektir.

http://www.filistinzulmu.com/ http://www.turkislambirligi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder