20 Nisan 2010 Salı

Hz. İsa’nın ikinci kere yeryüzüne gelişi İncil’de nasıl bildiriliyor?



Hz. İsa’nın kıyametten önce yeryüzüne tekrar döneceği Kuran’da çok açık bir şekilde bildiriliyor. Hz. İsa’yı öldürmedikleri, asmadıkları, onlara Hz. İsa’nın benzerinin gösterildiği de yine ayetlerle açıklanıyor. Bugün sizlerle hem Kuran’da hem de İncil’de Hz. İsa’nın tekrar yeryüzüne dönüşünün nasıl bildirildiğini paylaşmak istiyorum.

Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak ÖLDÜRMEDİLER. (Nisa Suresi, 157)

"Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu senin hayatına Ben son vereceğim, seni Kendime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden temizleyeceğim ve SANA UYANLARI KIYAMETE KADAR İNKÂRA SAPANLARIN ÜSTÜNE GEÇİRECEĞİM..." (Al-i İmran Suresi, 55)


"ANDOLSUN, KİTAP EHLİNDEN, ÖLMEDEN ÖNCE ONA İNANMAYACAK KİMSE YOKTUR. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahid olacaktır." (Nisa Suresi, 159)

Hz. İsa kıyametten önce tekrar yeryüzüne gelecek ve Hz. Mehdi ile birlikte tüm dünyaya İslam’ı hâkim edecektir. Hz. İsa’nın yeryüzüne dönüşü İncil’de de şu şekilde bildirilir:

İSA PEYGAMBER: "SİZİNLE DÜNYANIN SONUNA KADAR BİRLİKTE OLACAĞIM" DER. (MATTHEW 28:20)

Yukarıda İncil’de geçen dünya kelimesinin orjinali aeon olup çağ anlamına gelmektedir. Bu da İncil’de Hz. İsa’nın bu çağın sonuna kadar insanlarla birlikte olacağının bildirilmesi anlamına gelmektedir. Çağın sonu kıyamettir. Kıyametten önce Hz. İsa tekrar yeryüzüne gönderilecektir. Daha önce hadislerde kıyametin yaklaşık 2120 yılında kopacağını açıklamıştım. İşte bu tarihten önce Hz. İsa tekrar yeryüzüne dönecek ve Hz. Mehdi ile buluşacaktır. İkisi birlikte Ayasofya’da ve Kudüs’te namaz kılacaklardır. Hz. Mehdi, Hz. İsa’dan önce tüm dünyada materyalizm felsefesini yıkacak ve İslam’ı tüm dünyaya yayacaktır. Hz. İsa’da Hıristiyanları hak din olan İslam’a döndürecek, böylece İslam tüm dünyaya hakim olacaktır.

Hz. İsa’nın o nurlu ve güzel yüzünü Allah’ın izniyle bu yüzyılda göreceğiz. Bu yüzyılda tekrar bir peygamber görmenin müthiş mutluluğunu yaşayacağız. O mübarek insan güzel elleriyle insanların yüzlerini mesh edecek ve tüm Hıristiyanları hak din olan İslam’a döndürecek. Bizlerde ayetlerde ve hadislerde bildirilen olayların tek tek gerçekleştiğine şahit olacak ve Rabbimize şükredeceğiz…

Kaynak: www.hazretiisagelecek.com/ www.hazretimehdi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder