4 Mayıs 2010 Salı

Siirtte bebeklere tecavüz terörü bize hala bir şey anlatmıyor mu?



Türkiye Siirt’te yaşanan tecavüz haberi ile çalkalanırken dün bu sefer daha da dehşetli bir haber geldi. Bu sefer 8 ilkokul öğrencisi 2 yaşında ve 3 yaşında çocuğa tecavüz edip derede boğmaya çalıştılar. Yine aynı öğrenciler 15 yaşındaki genç bir kızın uygunsuz fotoğraflarını çekip onu tehdit ederek kendilerine küçük çocuk getirmesini istediler! Düşünebiliyor musunuz daha ilkokul öğrencisi olan bu çocuklar uygunsuz fotoğraf çekip bir kıza şantaj yapabiliyorlar, küçücük bir çocuğa hep birlikte tecavüz edebiliyorlar sonra da bu zavallı çocuğu hep birlikte derede boğabiliyorlar ve ertesi gün tekrar aynı vahşeti yapmak için yeni bir hedef arıyorlar! Ve içlerinden birinin bile vicdanı sızlamıyor!

Şimdi Türkiye şok olmuş bir şekilde yaşanan bu vahşeti seyrediyor ve bütün bunların nasıl yaşandığına şaşırıyor. Peki neden şaşırıyor? Neden şimdi “nasıl tedbir alalım” diye düşünüyor? Neden şimdi “bu çocukları nasıl topluma kazandırırız” diye düşünüyor? Artık iş işten geçmedi mi? Artık karşınızda bir insan yok ki, adeta canavarlaşmış bir beden var, hayvandan farkı olmayan, tamamen dürtülerle hareket eden, içinde hiçbir vicdan kıpırtısı olmayan. Bu çocuklar tam anlamıyla maneviyattan, Allah korkusundan, Kuran’dan habersiz yetiştirilmiyorlar mı? Daha küçük yaştayken bu küçük çocuklara güzel ahlak, sevgi, şefkat, merhamet, dostluk, ahiret inancı öğretiliyor mu? Hiçbir şey öğretmediğiniz, tam anlamıyla materyalist yetiştirdiğiniz çocukların nasıl olmasını, nasıl davranmasını bekliyorsunuz? İşte kimi böyle canavarlaşıyor, kimi son derece acımasız sadece kendisini düşünen bir insana dönüşüyor, “benden başka bütün dünya yansın umurumda değil” diyor, kimi yerde yatan bir insan gördüğünde üzerinden atlayıp geçiyor, kimi çekip tüm ailesini vuruyor, katlediyor. Türkiye’de bunlarla karşılaştığı zaman şaşırıp duruyor. Söylediğim gibi ne bekliyorsunuz ki, bir çocuğa nasıl bir eğitim nasıl bir ahlak anlayışı verdiniz ki şimdi şaşırıp duruyorsunuz?

Daha önceki yazılarımda bütün bunların çözümünün Doğu Anadolu’da maneviyatı arttıracak yoğun bir program yapılması olduğunu yazmıştım. Bunun için öncelikle TRT Şeş kanalında dini eğitim veren, Kuran ahlakının anlatıldığı çok hikmetli ve güzel programlar hazırlanabilir. Burada çok değerli profesörler, din âlimleri konuşabilir, halkı bilinçlendirebilir. Halkımıza yine maneviyatlarını arttırmaları için ücretsiz kitaplar dağıtılabilir, ücretsiz konferanslar düzenlenebilir. Oradaki insanlar materyalist zihniyetten biran önce kurtarılmalı, dine, imana ve güzel ahlaka döndürülmelidir. Ard arda yaşanan vahşetlerin tek çözümü budur. Bu yapılmadığı takdirde Türkiye yaşanacak olan yeni saldırılara hazırlıklı olmalı ve hiçbir şekilde şaşırmamalıdır. Ancak bir toplumu küçük yaşta Kuran ahlakıyla, imanla, Allah korkusuyla, ahiret inancıyla yetiştirirseniz o zaman o insanın vicdanlı, güzel ahlaklı ve dürüst olmasını bekleyebilirsiniz. Aksi taktirde Allah’tan habersiz, tam anlamıyla materyalist, çıkarcı, zorba ve insanlıktan çıkmış bir toplumda yaşamak durumda kalırsınız ve her gün birbirinden dehşet verici olaylara işte böyle şahit olursunuz.

http://www.kuranahlaki.com/

Yazılarımla birlikte çok farklı konularda hazırladığım çok güzel galerilerimi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=1589933&KategoriNo=66 sayfamda Kitap bölümüne açtığım kitapların hepsini ismini yazarak ücretsiz internetten okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder