4 Mayıs 2010 Salı

Kafanızdaki yanlış Müslüman inancını yıkın



İnsanların kafalarında çok yanlış bir Müslüman kavramı var. Müslüman bir lokma ekmek yer, bir hırka giyer, ibadetlerini yapıp köşesine çekilir, hiçbir şeye karışmaz, sade döşenmiş vasat bir evde oturur, yeni teknolojilerden hiç haberi yoktur, televizyon seyretmez, müzik dinlemez, Amerika’dan Avrupa’dan, yurt dışındaki olaylardan hiç haberi yoktur, sadece işine gidip gelir, ev sohbetlerinde akrabalarıyla oturup konuşur, öyle kendi içinde bir yaşam sürer. İşte birçok insanın kafasında olan ama çok da yanlış olan Müslüman tanımı bu. Bu İslam’ın çok yanlış tanıtılmasından kaynaklanıyor, bazı kesimler bu “bir lokma ekmek, bir hırka” “Müslüman aç yaşar, sürekli acı çeker, ne kadar ıstırap çekerse o kadar sevap kazanır” “peygamberimizde açlıktan karnına taş bağlardı” gibi son derece yanlış ve Kuran’da hiç yeri olmayan mantıkların geliştirmişler bunu da topluma aktarmışlardır.

Hâlbuki Kuran’da yer alan samimi Müslüman tarifi bu tarif edilenle taban tabana zıttır. Öncelikle samimi inanan bir insan dünyanın en akıllı insanıdır. Son derece yüksek bir ahlaka sahiptir, çok asildir. Gördüğünüz en modern, en ileri görüşlü, en saygıdeğer, çok kültürlü insandır. Kuran’a uymak, nefsi eğitmek, Allah rızası için yaşamak, ölümün ve ahiretin yakınlığını bilerek yaşamak insana çok büyük bir akıl olarak döner. Böyle bir insan karşılaştığı her olayda Kuran’la düşünür ve Kuran’la hareket eder. Çok samimi olan bu insanın sezgileri de çok güçlü olur, karşısındaki insanları çok derin tahlil eder, olayların çok farklı yönlerini tespit edebilir. Şuuru sürekli açıktır, vicdanı çok açıktır, değişik tehlikelere karşı sürekli tedbir alır. Hayatının her anında Allah’ın rızasını kazanmak için müthiş bir gayret içindedir. Gaflete kapılmaz, rehavete düşmez, hiçbir anını boş geçirmez. Sürekli İslam’ı yaymak için çaba gösterir, tebliğ yapar. Bütün bunları yaparken de her an çok güzel bir ahlak gösterir, son derece tevazuludur ve hoş görülüdür.

Allah Kuran’da muhteşem bir zenginliğe sahip olan Hz. Süleyman’ı örnek verir. Hz. Süleyman müthiş bir teknolojiyle zemini su gibi gözüken bir saray yaptırmıştır. Kuran’da yer alan Hz. Süleyman kıssası bir müslümanın hayatının nasıl olması gerektiğini bize anlatır. Müslüman en güzel evlerde oturur, en güzel giyecekleri giyer, en temiz yiyecekleri yer, en güzel arabalara biner. Son teknolojilerin hepsinden haberdardır, hepsini kullanır. Bu dünyada her şeyin en güzeline Müslümanlar layıktır. Müslüman bütün bu güzelliklerden Allah’ın bir nimeti olduğunu bilerek faydalanır, hepsi içinde Allah’a tek tek şükreder. Ateistleri ve materyalistleri en çok kızdıran da budur. Onlar çok zengin, son derece modern, hem çok güzel, hem de çok asil bir müslümanla karşılaştıklarında inanamayacağınız kadar haset ederler. Çünkü onlara göre bütün bu nimetlere kendileri sahip olmalı Müslüman ise bir lokma ekmekle, bir hırkayla yaşamalıdır. Oysa Kuran’da Allah peygamberimizi de çok zengin yaşattığını bizlere bildirmiştir, peygamberimizin için söylenen “aç yaşıyordu” ifadelerinin hiçbiri doğru değildir.

Ve seni yol bilmez iken, 'doğru yola yöneltip iletmedi mi? (Duha Suresi, 7)

Bir yoksul iken seni bulup zengin etmedi mi? (Duha Suresi, 8)


Kuran’da Hz. Süleyman’ın muhteşem zenginliğinden bahsedilir, Hz. Süleyman bütün bu malları mülkleri Allah sevgisiyle sevmiştir. Müslümanları ateistlerden ayıran en önemli özelliklerden biri dünya hayatına nefsani olarak bağlanmamaları, her nimeti Allah rızası için sevmeleri, aslının ahirette olduğunu bilmeleridir. Ayrıca gerçek samimi Müslümanlar tüm mallarını, mülklerini Allah yolunda harcarlar, yığıp biriktirmezler, sürekli infak ederler. Onlar infak ettikçe de Allah mallarını arttırır, üzerlerine sürekli bereket yağdırır. İşte Kuran’da tarif edilen Müslüman böyledir, son derece akıllı, güzel, bakımlı, tertemiz, her şeyin en güzeline ve en iyisine layık son derece asil bir insandır.

Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara Suresi, 261)

Kaynak: (http://www.imanvetefekkursiteleri.com/)

2 yorum:

  1. Muhammet Mustafa23 Temmuz 2011 17:02

    Hey yavrum hey. Amerikadaki abileriniz bu aklımı veriyor size şimdi?
    Müslüman tüketir, "Consumer Müslüman", israf haramdır ne ulan o zaman, odamı yalan.Altın takmak bile israf olarak görülmüştür islamda erkek için, Versace takım elbise, son model cip ne oluyor acaba sor bakiim abilerine, Şöyle bir "Kıyas" yapsınlar akılları hep ibneliğe çalışmasın, birazda hak yoluna çalışsın bunun öbür dünyasıda var, zavallı insancıkları kandırabilirler ama "O" nu da kandımazlar ya.

    YanıtlaSil
  2. boyle mukemmel bir tarıf için bile zavallınn biri çıkıp çamur atabiliyor.. yazılanlara aynen katılıyorum.. Allah cc kendisini geliştirmeyi başaramamış aklını hiç kullanamamış cahil olupta farkında olmayan sözde muslumanlardan cümlemizi korusunn..

    YanıtlaSil