4 Mayıs 2010 Salı

Bediüzzaman Risalelerde Mehdi’nin şahıs olarak geleceğini 63 kere söylüyor



Üstadın, Risale-i Nur Külliyatı'nda 63 defa Hz. Mehdi'nin bir şahıs, bir zat, bir insan olarak geleceğini ifade etmesine rağmen bazı Nur talebesi kardeşlerimiz Hz. Mehdi’nin bir şahıs olarak geleceğini kabul etmek istemiyorlar. Kimi Bediüzzaman’ın Hz. Mehdi olduğunu söylüyor, kimi Hz. Mehdi’nin şahsı manevi olduğunu söylüyor. Oysa Bediüzzaman Risalelerde ahir zamanda gelecek olan Hz. Mehdi’den çok detaylı bahsetmiştir. Bu kişi Hz. İsa ile birlikte tüm dünyaya İslam’ı hâkim edecektir. Sait Nursi bu kişinin Risalelerden yararlanacağını, materyalizmi tam anlamıyla çökerteceğini de bildirmiştir. Bediüzzaman Hz. Mehdi olmadığını bizzat kendisi ifade etmiş, talebelerinden Seyyid Salih Özcan’a “Keçeli, Keçeli, ben görmeyeceğim ama sen Hz. Mehdi’yi göreceksin” demiştir.

Sait Nursi Barla Lahikasın’da ahir zamanda gelecek Hz. Mehdi’nin bir neferi olduğunu söylemiştir. Yine ahir zamanda gelecek Hz. Mehdi’den “acip şahıs” diye şöyle bahsetmiştir.

Senin şu âciz ve fakir ve hiç ender hiç olan kardeşin, bin derece haddimin fevkinde olarak, kendimi o gelecek adam olduğumu iddia edemem, hiçbir cihette liyakatim yoktur. FAKAT O İLERİDE GELECEK ACİP ŞAHSIN (12. TEKRAR) BİR HİZMETKÂRI VE ONA (13. TEKRAR) YER HAZIR EDECEK BİR DÜMDÂRI VE O BÜYÜK KUMANDANIN (14. TEKRAR) PÎŞDÂR BİR NEFERİ OLDUĞUMU ZANNEDİYORUM. Ve ondadır ki, sen de yazılan şeylerden o acip kokusunu aldın. (Barla Lahikası, sf. 162)

Bediüzzaman yine Mektubat isimli eserinde Kutb-u Azam olarak bir zatın yani Hz. Mehdi’nin geleceğini şöyle ifade etmiştir:

AHİR ZAMANIN EN BÜYÜK FESADI ZAMANINDA, ELBETTE EN BÜYÜK BİR MÜÇTEHİD (15. TEKRAR), HEM EN BÜYÜK BİR MÜCEDDİD (16. TEKRAR), HEM HAKİM (17. TEKRAR), HEM MEHDİ (18. TEKRAR), HEM MÜRŞİD (19. TEKRAR), HEM KUTB-U AZAM (20. TEKRAR) OLARAK BİR ZAT-İ NURANİYİ (21. TEKRAR) GÖNDERECEK VE O ZAT (22. TEKRAR) DA, EHL-İ BEYT-İ NEBEVİDEN OLACAKTIR. (Mektubat, 425-426)

Nur Talebesi kardeşlerimiz Bediüzzaman’ın eserlerini incelediklerinde tam 63 yerde Hz. Mehdi’den bahsedildiğini göreceklerdir. Böyle önemli bir gerçeği tüm Müslüman kardeşlerimizin kabul etmesi ve birbirlerine bu konuda destek olmaları, birlik olmaları gerekmektedir. İslam şu ana kadar tüm dünyaya hâkim olmadığına göre Bediüzzaman’ın söylediği gibi bu şerefli görevi Hz. Mehdi ve Hz. İsa birlikte yerine getireceklerdir. Bu gerçekleri şimdi kabul etmek istemeyenler Hz. Mehdi’yi ve Hz. İsa’yı karşılarında gördüklerinde hiçbir açıklama getiremeyecekler. Bu yüzden bize düşen tüm Müslüman kardeşlerimizi bu hakikatler ile ilgili bilgilendirmek ve gerçekleri mutlaka görmelerini sağlamaktır.

Kaynak: kutubisittedemehdiveisa.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder