4 Mayıs 2010 Salı

Günlük yaşamdan ibret verici bir olay…



Geçen gün bir arkadaşım şahit olduğu son derece ilginç bir olay anlattı, bende sizlerle paylaşmak istedim. Çalıştığı işyerinin sahibinin çok kibirli, sürekli sinirli, dediğim dedik, insanları aşağılayan ve kıran bir insan olduğundan bahsetti, herkes kendisinden çekiniyor ve kötü ahlakından dolayı da kimse kendisini sevmiyormuş. Bir gün şoförüne arabasını ısıtmasını söylemiş. Arabası şu koltukları ısıtılan son model arabalardan biriymiş. Şoför koltuğu ısıtıp arabayı hazırlarken yanlışlıkla elindeki pet şişedeki suyu müdürünün oturacağı yere dökmüş.

Adam gelip arabasına kurulunca hazretin paçaları su içinde kalmış ve bu duruma korkunç öfkelenmiş. Orada ekmek parası için çalışan şoföre demediğini bırakmamış, o kadar sinirlenmiş ki “defol git, seni bir daha görmek istemiyorum, ben ıslak paçayla nasıl gezerim” diyerek adamı işten kovmuş. Şoför yalvarıp yakarmış ama olmamış, insanlar araya girmişler, şoförün paraya çok ihtiyacı olduğunu söylemişler, adam hiçbir şekilde kabul etmemiş.

Bu olayın ardından çok kısa bir süre sonra işyerinin son derece kibirli sahibi kanser olmuş ve ölmüş. Bütün işyeri hep birlikte adamın cenazesine gitmişler. Adamın duası edilmiş ve hep birlikte toprağa vermek üzere mezara gitmişler. Fakat mezarın içi çok şaşırtıcı bir şekilde su doluymuş. İmam böyle bir olayla hiç karşılaşmadıklarını söylemiş. Birkaç kişi küreklerle suyu boşaltmaya çalışmışlar, fakat ne kadar boşaltırlarsa boşaltsınlar mezar yine suyla doluyormuş. İmam sonunda “meftayı bu kadar bekletmek olmaz” demiş ve adamı su dolu mezarın içine koyup gömmüşler. Dünya hayatında paçasının biraz ıslanmasına dayanamayan adam tamamen çamurlu bir suyun içine bırakılmış ve işyerinden gelen, mezarının başında duran herkes bu olaydan çok ibret almışlar.

Yaşanan bu olayı bende çok ibretlik buluyorum, ders alınacak çok yön var bence. Kibir ve enaniyet tam anlamıyla şeytanın vasfıdır, dünyada kibirli olan, diğer insanlara tepeden bakan insan şeytanın bu özelliğini yansıtır. Oysa insan son derece aciz ve zavallı yaratılmıştır, bu kadar acizken kibir yapabilmesi, zengin olduğu için güçlü olduğu için diğer insanları ezme gücünü bulması da son derece şaşırtıcıdır. Her insan gibi o da beyaz ve sade bir kefene sarılıp toprağa verilecek, o beğenmediği insanlar tarafından gömülecektir. Bu yüzden insan daima aczini bilmeli, son derece tevazulu olmalı, gerçek gücün, zenginliğin, malın, mülkün ve kendi bedeninin de Allah’a ait olduğunu bilmelidir. Allah bir gün geldiğinde hepsini kendisinden geldiğinde geri alacak, kendisi de hiçbir şeyi olmadan toprağa geri dönecektir…

Kaynak: http://www.olumgercegi.com/

1 yorum: